top of page
Search

Mongolska priča, potraga za plemenom

Mongolija, koju često nazivaju "zemljom vječno plavog neba", golema je i očaravajuća zemlja koja mami avanturiste svojom neukroćenom divljinom i bogatom nomadskom tradicijom.


U srcu ove izvanredne zemlje, smještene duboko u šumama tajge sjeverne Mongolije, živi narod Dukha, jedinstveno i drevno pleme čiji su životi usko povezani s uzgojem sobova. Naša biciklistička ekspedicija u Mongoliju, započeta s svrhom posjeta Dukha plemena, obećavala je izvanredno putovanje kroz krajolike koji oduzimaju dah i zadivljujuću nomadsku kulturu ove udaljene regije.


Našoj ekspediciji prethodili su mjeseci detaljnih priprema. Okupili smo raznolik tim biciklista, svaki sa strašću za avanturom i dubokim poštovanjem prema Dukha načinu života. Naše bi putovanje prema plemenu obuhvatilo otprilike 150 kilometara od prvog kampa u Toom Pass do udaljene zajednice Dukha na najsjevernijem dijelu Mongolije. Ruta bi prolazila nizom terena, od surove mongolske stepe do gustih šuma i riječnih prijelaza, predstavljajući fizičke i logističke izazove.


Naša je avantura započela dolaskom u Ulaanbaatar, gdje je kontrast između urbane raštrkanosti i goleme praznine koja nas je čekala bio oštar.


33 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page